NICE Trading Recording/Recording eXpress techniek

PBX Integratie

NICE Recording eXpress biedt voor vrijwel iedere (telefonie)omgeving een integratie of een koppeling om gespreksopname te kunnen realiseren. Dit is als volgt te categoriseren:

1 – ISDN (ISDN BRI, ISDN PRI)
2 – Analoog (telefonie, radio, TETRA)
2 – Digitaal (beschikbaar voor vrijwel iedere telefoniefabrikant)
3 – PCM-30 (Dealingroom systemen)
4/5 – VoIP (diverse integraties met een breed scala telefoniefabrikanten)

Voor meer informatie omtrent de integratie met uw telefonieplatform kunt u contact met ons opnemen

PBX integratie NTR

Schaalbaarheid en opslag van uw gespreksopnamen

Schaalbaarheid

Op basis van open industriële standaard componenten (COTS), technologieën en protocollen, biedt NICE Recording eXpress opname mogelijkheden van 5 tot 200 kanalen/toestellen op één enkele locatie of over meerdere locaties.
All-in-one installatie, dat betekent dat middels licenties optionele modules zoals Quality eXpress vrij te geven zijn en is het uiterst eenvoudig om extra toestellen aan te sluiten en te configureren.
Combinatie van verschillende telefonieprotocollen mogelijk in één recorder, bijvoorbeeld een mix tussen analoge en VoIP telefonie.

Flexibele Opslag opties

Mogelijkheid om op ieder gewenst medium uw gespreksopname te archiveren zoals bijvoorbeeld DVD-RAM, RDX, NAS/SAN, EMC Centera en NetApp SnapLock.
Rule-based archiving, U bepaald zelf welke gesprekken bewaard worden. Bijvoorbeeld alle gesprekken gemaakt op toestel X en Y bewaren voor een termijn van 7 jaar en overige gesprekken op andere toestellen 3 maanden.
Geen extra licentie kosten verbonden aan uw keuze voor een bepaalde opslag methodiek!

NRX/NTR Storage

Opslag beveiliging

Standaard Encryptie optie waardoor alle gesprekken via de 256-bit Rijndeal encryptie optie worden versleuteld. Niemand kan dus meer ongewenst bij uw gespreksopnamen.
Alle gesprekken krijgen ook een watermerk mee via de MD5 fingerprint optie, waardoor de autenticiteit van uw gesprekken gewaarborgd is.

Single application webinterface

Eén complete webinterface voor zowel beheerders als gebruikers. Dus geen separate applicaties benodigd op uw werkplek om het systeem te beheren of gesprekken terug te luisteren.

Voor meer informatie of een demonstratie kunt u contact met ons opnemen.

NICE Recording eXoress
Multi channel playback functie
Gebruikerconfiguratie

Rechten kunnen per groep of per gebruiker gedefineerd worden. Zo kunt u bijvoorbeeld uw agents/medewerkers eenvoudig toegang geven tot hun eigen opgenomen gesprekken, supervisors of teamleiders aanwijzen dat zij gesprekken van meerdere gebruikers kunnen terugluisteren en beoordelen en beheerders toegang geven tot de configuratie of health status onderdelen van de recorder. Dit alles is met een aantal muisklikken te configureren!

Call statistics

Call Statistics is een standaard functionaliteit in de NICE Recording eXpress recorder. De Call Statistics module biedt u de mogelijkheid om verschillende rapporten te genereren van de opgenomen gesprekken. Elk rapport heeft een drill down functie die gebruikers in staat stelt om door statistieken heen te bladeren en pijnpunten terug te vinden en terug te luisteren!

Vooral dat laatste is van grote toegevoegde waarde en een functie die u in geen andere statistieken module terug vindt!

Er zijn 4 verschillende rapporten beschikbaar:

Gebruiker / kanaal bezetting (over een bepaalde periode).
Bel volume (over een bepaalde periode).
Gemiddelde gespreksduur (over een bepaalde periode).
Totale gespreksduur (over een bepaalde periode).

Voor een uitgebreidere toelichting op de gehele recording applicatie nodigen wij u van harte uit voor een demonstratie. Neem nu contact met ons op voor meer informatie en een afspraak!